Otel, hastane, öğrenci yurdu, çamaşırhane ya da restoran gibi kalabalık yerlerde ve sürekli yemek pişirilen ya da farklı faaliyetlerin yapıldığı yerlerde havalandırmanın iyi olması oldukça önemlidir. Havalandırma evlerdeki tuvalet ve banyodan tutunda büyük alışveriş merkezlerinde de sıklıkla karşımıza çıkar. Bunların yanı sıra havalandırma sisteminin en çok tercih edildiği yerlerin başında restoranlar gelmektedir. Günün her saati yemek pişen restoranlarda yemek kokularının karışmaması için ve en önemlisi müşterilerin rahatsız edilmemesi için havalandırma sistemleri ihtiyacı ortaya çıkar.
Alışveriş merkezleri insanların sıklıkla uğradığı mekanlar arasındadır. Hem çok insanın olması hem de büyük yerler oldukları için havalandırma yeterli değildir. Bu nedenle farklı çeşitlerdeki havalandırma sistemleri tercih edilir. Diğer bir yandan hastanelerde en kalabalık yerler arasındadır. Farklı hastalıkların ve farklı ilaçların bulunduğu bu yerler de havalandırmanın mutlaka olması gerekmektedir.
Havalandırma Sistemleri Nedir?
Kapalı ya da insan kullanımına açık olan herhangi bir ortamın ya da mekanın zararlı gazlardan, uçucu maddelerden, kirli hava faktörlerinden ve daha birçok maddeden arındırılması, sonrasında ise temiz havayla beslenmesi konusunda kullanılan sistemlere havalandırma sistemleri denilir. Havalandırma sistemlerinin çok geniş bir kullanım alanı olduğunu söylemek mümkündür. Birçok kapalı, geniş, tehlikeli madde içeren, insanların bulunduğu ve benzeri ortamlarda, bu sistemlerin kullanılmasının şart olduğunu söylemek mümkündür. Ortamda bulunan kişilerin, toza, dumana ve tehlikeli gazlara karşı korunmasına yardımcı olan bu sistemler, sağlıklı bir ortamın temelidir. Öte yandan havalandırma sistemleri konusunda karşınıza birçok seçeneğin çıkabileceğini söylemekte mümkündür. Bu seçenekler, alana, kullanım amacına ve daha birçok faktöre göre tercih edilmektedir. Oda havalandırma, banyo havalandırma, baca havalandırma, tuvalet havalandırma, mutfak havalandırma bunlara örnektir.
Bir ortamda ya da mekanda havalandırma sisteminin kullanılması devamlı taze hava sağlanması, ortam havasının sürekli yenilenmesini sağlar. Sıcaklık ve nem konfor seviyesinde olur. Yangın ve patlama tehlikelerinin azalır. Hava kirleticilerinin ortadan kaldırılması ya da seyreltilmesi sağlanır. Bunların yanı sıra ortamlarda istenmeyen hava akımlarının oluşmasını engellemek üzere (Örneğin, pis kokuların yayılması), birçok durumda ortamlara veya dış havaya karşı ortamın negatif basınç (vakumlu havalandırma) veya pozitif basınç (basınçlı havalandırma) altında tutulmasının sağlanması hedeflenir.
Havalandırma Sistemleri Hizmetlerimiz
Havalandırma sisteminin bulunması ortamda kötü havanın yok edilip yerine temiz havanın yayılmasını sağlamaktadır. Kullanıldığı ortama göre havalandırma sistemi değişmektedir. Bunun yanı sıra havalandırma sistemi olarak alabileceğiniz hizmetleri şu şekilde sıralayabiliriz:
- Klima Santralleri
- Havalandırma Fanları ve Aspiratörler
- Isı Geri Kazanım Sistemleri
- Ultraviyole (UV) Hijyenik Hava Temizleme Sistemleri
- Havuz Nem Alma Sistemleri
- Sulu Baca Sistemleri
- Taze Havalandırma
- Mutfak Havalandırma
- Otopark Havalandırma
- Restoran Havalandırma
- Ofis Havalandırma
- Endüstriyel Havalandırma
- Kafe Havalandırma
- Ev Havalandırma
- Mekanik Havalandırma
- Fabrika Havalandırma
- İş Yeri Havalandırma
- Sera Havalandırma
- Bina Havalandırma
- Asma Tavan Havalandırma
- Duman Tahliye
- Banyo Menfezi
- Cam Menfezi
- Doğalgaz Menfezi
- Tuvalet Havalandırma
- Banyo Havalandırma
- Çatı Havalandırma
- Cam Havalandırma
- Şömine Menfezi
- Tavan Havalandırma
Yukarıda bahsettiğimiz havalandırma sistemlerinden herhangi bir tanesini yaptırmak istediğiniz zaman web sitemiz üzerinden havalandırma sistemi firmalarına kolaylıkla ulaşabilirsiniz.
Menfez Nedir?
Bir ortamda, istendiği istikamete doğru içeriden dışarıya ya da dışarıdan içeriye hava sirkülasyonu sağlamak yahut ortam iklimlendirme amacıyla yerleştirilen portatif kanalcıklara menfez denilmektedir. Menfezler, türüne bağlı olarak açılıp kapanma özellikleri olan ya da sabit ince geçirgen kanallara sahiptir. Asıl amacı havanın geçişini sağlamaktır. Menfezin kullanım amacı, geçişi sağlanmak istenen madde dışındaki maddelerin geçemeyerek yalnızca istenen maddelerin geçişini sağlar. Havalandırma menfezi ise temiz hava girişi ve kirli havayı dışarı atmaya yarayan sistemdir. Bir ortamda istenilen yön neresi ise hava giriş-çıkışını yani hava devir daimini sağlar.
Menfez genelde evlerde, banyo ve tuvaletlerde kullanılır, cama veya pencere takılan kanalcıklara sahip olan bir parçadır. Dış ve iç havanın birbiri ile sirkülasyonunu sağlamak için ince ya da kalın kanallara sahiptir. Bu kanallar sayesinde ortam içerisinde bulunan nem ya da havanın geçişini sağlar. İçerisindeki fileler sayesinde bulunduğunuz ortama haşere ve böceklerin girmesini de önlemektedir. Kapağı bulunan menfez modellerini tercih ederek, soğuk havanın içeri girmemesini sağlayabilirsiniz. Menfez kapağı bazı modellerde sadece bir tarafta yer alır. Banyo, tuvalet ve mutfaklarda havalandırma için kullanılır. Banyo ve tuvaletlerde koku, buhar ve nemin atılması için ortamın havasız kalmaması için kullanılır. Mutfaklarda ise içerideki nem, koku ve istenmeyen ısının atılması için kullanılır.
Havalandırma Sistemleri Çeşitleri Nelerdir?
Havalandırma sistemlerinin çeşitleri 3’e ayrılır. Fakat bunun altında birçok alt grup mevcuttur. Bu Sistemler, Basınç, kanal uzunluğu, fan sistemleri, vantilatörler ve hava mekaniğini sağlayan düzenek özellikleridir. Havalandırma sistemlerini üçe ayıran çeşitleri şu şekilde sıralayabiliriz:
- Merkezi havalandırma sistemi: Genellikle çok katlı ofisler, oteller ve alışveriş merkezleri gibi sosyal alanlarda tercih edilir. Büyük fan grupları ve mahallere göre çaplandırılmış hava kanallarının tüm binayı dolaşmasına göre tasarlanmış sistemlerdir. Hassas bir projelendirme çalışması gerektirmektedir.
- Lokal havalandırma sistemi: Lokal egzoz havalandırma sistemleri toksik maddelerin yoğun olduğu fabrikalar ve kimyasal atık içeren üretim yapan yapılarda kullanılmaktadır. Daha çok minimal kullanım alanlarında tercih edilir. Tek katlı hacimler, ofisler ve konutlar bu sisteme idealdir. Bölgesel müdahale imkanı veren sistemler: ortam içerisindeki toz partikülleri, atık gaz, kötü koku ve duman gibi istenmeyen etkenleri ortadan kaldırmaktadır.
- Davlumbaz havalandırma sistemi: Havalandırma sistemi çeşitlerinde, davlumbaz sistemi endüstriyel mutfaklarda tercih edilmektedir. Fırın, ocak ızgara gibi pişirme seçeneklerinden çıkan atık maddelerden kurtulmak için kullanılmaktadır. Bulunan ortama yemek kokusu ve yağ kokusu gibi rahatsız edici kokuların yayılmasını engeller. Bu sistem ise: Davlumbaz, hava kanalları, fan sistemi ve baca gibi düzeneklerden oluşmaktadır.
Havalandırma Sistemlerinin Kullanım Alanları
Havalandırma sistemleri, büyük ya da küçük ölçekli her türlü yapıda kullanılmaktadır. Ancak yapılara göre havalandırma sistemlerinin çeşitleri ve cinsi belirlenebilmektedir. AVM, ameliyathaneler, ofisler, villalar, binalar, fabrikalar, lokantalar, camiler, plazalar, hastaneler ve insanların girebildiği her türlü alanda, havalandırma sistemleri kullanılabilmektedir. Havalandırma sistemlerinin, hayatımızın her alanında karşımıza çıkmasının en büyük nedeni, insan yoğunluğu ve hava kirliliğidir. Havalandırma sistemleri konusunda profesyonel yardımlar almanız için web sitemizi ziyaret etmeniz sağlıklı olacaktır. Firmamız bünyesinde hizmet sunmakta olan müşteri temsilcilerimiz ile iletişime geçebilir ve detaylı bir şekilde bilgi alabilirsiniz.
Havalandırma sistemleri genellikle kapalı olan her ortamda kullanılır. Havalandırma sistemlerinin kullanım alanları, sektörden sektöre değişirken, genel anlamda endüstriyel ortamlarda, kimyasal üretimin gerçekleştiği ortamlar ve yemek sektörünün bulunduğu ya da hastanelerde çok sık kullanılmaktadır. Öte yandan havalandırma sistemlerinin, evimizde bile kullanıldığını görebilmek mümkündür. Aspiratör, havalandırma sistemlerinin evde kullanıldığına dair en önemli örnektir. Tuvaletler ve banyolar da, yine havalandırma sistemlerinin ev üzerinde kullanılan örnekleri olarak bilinmektedir. Mobilya üretimi, otomotiv sektörü, ağır sanayiler, mermer üretimi ve daha birçok alanda, havalandırma sistemleri mümkün mertebe kullanılmaktadır.
Havalandırma Sistemlerinin Önemi
İşyerlerinde, hastanelerde, alışveriş merkezlerinde, evlerde ve büyük fabrikalarda havalandırma sistemleri oldukça önemlidir. Oksijen akışı fazla olan ortamlarda sağlıklı insanların bulunması havalandırma sistemleri sayesindedir. Konforlu yaşamanın bir gereği olan havalandırma sistemlerine en fazla büyük fabrikalarda, alışveriş merkezlerinde, hastanelerde ve otellerde ihtiyaç duyulur. Halkın kalabalık olarak bulunduğu alanlarda eğer havalandırma sistemleri bulunmaz ise o zaman halk sağlığı tehlikeli duruma gelmiş olur. Havalandırma sistemlerinin sürekli olarak kullanılmasına ihtiyaç duyulması bu sistemler nedeni ile kötü olan havanın yani kullanılmış olan havanın dışarıya atılarak havalandırma sistemi kurulumu nedeni ile temiz havanın da içeriye alınmasının sağlanması anlamına gelmektedir. Endüstride gerekliliği çok fazla olan havalandırma sistemlerinde birçok çelik boru türü kullanılmaktadır. Buna endüstriyel havalandırma sistemleri denilmektedir. Galvanizli, paslanmaz saçtan, alüminyum malzemelerden oluşturulan bu sistemde yuvarlak, oval veya dörtgen olan boru sistemleri kullanılmaktadır. Büyük mutfakların havalandırılmasında da kullanılan bu sistem kapalı otoparklarda, egzoz dumanını ve sığınak havalandırma sistemlerinin çalışmasını da sağlamaktadır.
Büyük mutfaklar, restoran mutfakları, fabrika mutfakları veya tekstil atölyeleri için havalandırma sistemlerine fazlasıyla ihtiyaç duyulur. Müşteri memnuniyetini ön plana alan firmamızda vermiş olduğumuz tüm hizmetler müşterilerimiz için garanti kapsamı dahilinde verilmektedir. Temiz havaya muhtaç olan alanların tümü tarafımızca temiz havaya kavuşturulmaktadır. Kurulumu için birçok eleman desteği bulunan firmamızda kurulum süreçlerimiz de oldukça kısadır. Havalandırma sistemi her metrekare hesabına göre fiyat hesaplaması yapılarak ücretlendirilmektedir. Uzun süreden beri hizmet veren firmamızdan hizmet almak için bizlere ulaşabilirsiniz. Havalandırma sistemi kurulumuna karar verdikten sonra bizleri arayarak fiyat bilgisi almanız da mümkündür.