Elektiriğin kesilmesi can sıkıcı bir durumdur. Özellikle hastaneler de, elektik kesildiğinde zaman durur. Çünkü tıbbi yaşam cihazlarına bağlı insanlar için bir salise bile çok önemlidir. Bu sebeple elektrik kesildiğinde jeneratörün devreye girmesi gerekir. Bu nedenden ötürü jeneratör hayati önem taşımaktadır. Jeneratör taşınabilir, küçük gibi farklı özelliklere sahip farklı modelleri vardır. Hangi model ya da marka olursa olsun bazı zamanlarda arıza meydana gelebilir. Bu durumda jeneratör tamircisi arayışımız ortaya çıkmaktadır. Bu gibi zamanlarda web sitemizi kullanarak jeneratör tamircisi ile iletişime geçebilirsiniz.
Kelime anlamı ile jeneratör mekanik enerjiyi elektrik enerjisine dönüştüren bir makinedir. Jeneratörler türlerine göre farklı yakıtlar kullanır. Yanmalı motor, buhar motoru, bir trübinden düşen su veya bir elektrik motoru mekanizması mekanik bir enerji kaynağıdır. Yedek enerji kaynağı olan jeneratörler, şebeke elektriği kesildiğinde herhangi bir cihaza elektrik sağlamak üzere otomatik bir transfer anahtarıyla çalışarak devreye girer. Elektrik kesintisini saniyeler içinde algılarlar ve otomatik olarak devreye girer.
Jeneratör Tamir Servisi
Jeneratör elektrik üretimde kullanılır. Pillerde depolanabilen veya evlere, mağazalara, ofislere vb. doğrudan sağlanabilen bir cihazdır. Elektrik enerjisinin bulunmadığı ya da elektrik enerjisinin kesintiye uğradığı durumlarda kullanılmaktadır. Bazı zamanlarda hayati önem taşımaktadır. Bu sebepten dolayı bakımlarının zamanda yapılması gerekir. Bakımı zamanında yapılmayan jeneratörler de bazı zamanlarda arızalar meydana gelebilir. Bu arızaları şu şekilde sıralayabiliriz:
- Jeneratörün çalışmaması
- Başlama arızası vermesi
- Jeneratör yağ basınç arızası
- Hız arızası
- Jeneratör alternatör arızası
- Şarj dinamosu arızası
- Hararet yapması
- Voltaj düşüklüğü arızası
- Jeneratör benzin musluğu arızası
- Batarya arızası
- Jeneratör karbüratör arızası
Jeneratörler de bu arızalar meydana gelebilir. Öncelikle bu arızaların meydana gelmemesi için bakımların zamanında yapılması gerekmektedir. Arızaların tespiti ve tamiri için web sitemiz üzerinden jeneratör tamir servisi ile iletişime geçebilirsiniz. Jeneratör tamir servisimiz sadece tamir ve onarım yapmaz. Ayrıca jenaratör bakımı, montajı, demontajı gibi hizmetler içinde bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Jeneratör Çeşitleri
Elektriklerin kesildiği zaman jeneratörler devreye gider. Evler, hastaneler, alışveriş merkezleri, iş yerleri, okullar, fabrikalar gibi bir çok yerde jeneratör kullanılır. Kullanım yerinin yanı sıra, kullandığı yakıt veya farklı özellikler ile çeşitlenir. İlk olarak yakıt tipine göre benzinli jeneratör, dizel jeneratör, doğal gazlı jeneratör, yakıtsız jeneratör gibi örnekleri vardır. Kullanım türüne göre ise sessiz jeneratör, ev tipi jeneratör, mini jeneratör, küçük jeneratör, çanta jeneratör, portatif jeneratör, inverter jeneratör, traktör arkası jeneratör, kuyruk milli jeneratör, mobil jeneratör, marşlı jeneratör, akülü jeneratör, şarjlı jeneratör, sanayi tipi jeneratör, seyyar jeneratör, su jeneratörü, tüplü jeneratör, kabinli jeneratör olarak farklı özelliklere sahiptir.
Jeneratörler farklı özelliklere sahip olduğu gibi kullanım alanları da farklıdır. Genellikle evde, mağazalarda, hastaneler de, klinikler, aydınlatma ve elektrikli aletlerin yedek güç ihtiyaçlarında, kamp, tekne, karavan gibi eğlence, dinlenme yerlerinde, fabrikalarda, üretim yerlerinde, atölyelerde kullanılmaktadır. Ayrıca jeneratörler sadece elektriğin olmadığı yerler de kullanılmaz. Elektrik üretiminin olmadığı kamp gibi yerler de kullanılmaktadır. Jeneratörler istediği yerde kullanılsın bazı zamanlarda arızalar meydana gelebilir. Jeneratör tamircisi iletişime geçerek arızanızı en kısa sürede çözebilirsiniz.
Jeneratör Nasıl Çalışır?
Jeneratör, bobin ve mıknatıs sayesinde elektromanyetik indüksiyon prensibine bağlı olarak çalışır. Bir iletken bobin (metal bir çekirdeğe sıkıca sarılmış bir bakır bobin), at nalı tipi bir mıknatısın kutupları arasında hızla döndürülür. İletken bobin, çekirdeğiyle birlikte bir armatür olarak bilinir.
Armatür, motor gibi mekanik bir enerji kaynağının miline bağlanır ve döndürülür. Gereken mekanik enerji, dizel, benzin, doğalgaz vb. yakıtlarla çalışan motorlar veya rüzgâr türbini, su türbini, güneş enerjisi türbini vb. yenilenebilir enerji kaynakları ile sağlanabilir. Bobin döndüğünde, mıknatısın iki kutbu arasındaki manyetik alanı keser. Manyetik alan, iletkendeki elektronlara müdahale ederek içinde bir elektrik akımı akışını indükleyecektir.
Jeneratör Bakımı
Bir tesisin, mekanın ya da işletmenin enerjisiz kaldığı zaman jeneratör devreye girer. Böylece enerji gereksinimini karşılar. Elektrik kesintilerinde tedirgin olmamak ve etkilenmemek için, jeneratörün anında devreye girmesi gerekmektedir. Jeneratörler sürekli çalışmadıkları ve elektrik kesintilerinde devreye girdikleri için, düzenli bakımlarının yaptırılması ve belirli aralıklarla çalıştırılması gerekmektedir. Jeneratör bakımları kullanım oranlarına göre, 1 aylık, 3 aylık ve 6 aylık dönemlerde yapılmalıdır. Bakımlarda muhtemel ve ileride oluşabilecek arızalara karşı önlemler alınır ve elektrik kesintilerinde zor durumda kalınmaz.
Ayrıca jeneratör bakımı yapılması ömrünü uzatır, çalışma verimini artırır. Periyodik bakımları ve kontrollerinin yapılmaması durumunda sistemin çalışması gerektiği anda ihtiyacı karşılayamaz. Bu durumda üretim kayıpları, satış kayıpları hatta müşteri kayıpları olur. Düzenli yapılmayan bakım neticesinde meydana gelen arızaların anlık ve geçici çözümleri işletme ve bakım maliyetlerini artırır. Jeneratör üreticileri motor yağının her 6 ay da bir veya 250 saatte bir ( hangisi önce dolarsa ) değiştirilmesi gerektiğini söyler. Bunun yanı sıra filtre değişimleri motorun verimli kullanılabilir ömrünü artırmaktadır. Hem avantajlı hem de gerekli olduğu için bakımın yapılması gerekmektedir. Bundan dolayı jeneratör bakımlarını zamanında jeneratör tamircisi tarafından yaptırmalısınız.
En Çok Tercih Edilen Jeneratör Markaları
Jeneratörler hayatı önem taşıdıkları için satın almak isteyen kişiler genelde en iyi jeneratörü arar. Kullananların en çok tercih ettiği jeneratörleri şu şekilde sıralanabilir: Honda jeneratör, palmera jeneratör, hyundai jeneratör, solax jeneratör, trifaze jeneratör, kipor jeneratör, einhell jeneratör, yamaha jeneratör, cat jeneratör, datsu jeneratör, amc power jeneratör, mitsubishi jeneratör, ford jeneratör, ihlas jeneratör, pars jeneratör, emsa jeneratör, bosch jeneratör.