Firmanızı bu şekilde gösterebilmek için şimdi hizmet vermeye başlayın.
lSimav anahtarcı; araba, kasa, çelik kapı, tahta kapı, bahçe kapısı, panjur kapı gibi her çeşit anahtarın kullanıldığı yerlerin anahtarlarını yapan kişidir. Anahtarcılar, her çeşit anahtar ihtiyacınızda sizlerin yardımına koşarlar. Hemen Geliriz ile faal Simav Çilingir size en hızlı hizmeti vermek için çalışmaktalardır.
Anahtarcı olarak faal kişiler anahtarlarınızdaki bozulmaları ve yıpranmaları giderebilirler. Kırılan anahtarlarınızın onarımını yapabilirler. Anahtarcılar sıklıkla sizlere nüsha anahtar oluşturarak, kırılmalara ve yıpranmalara karşı acil durumlarda kullanmanızı kolaylaştırırlar. Araba, ev, bahçe, depolama anahtarları çok değişik olabilmektedir. Bu değişik anahtarlar her ustanın yapabileceği bir iş değildir. İşinde en iyisini yapmaya çalışan ustalar Hemen Geliriz ile çalışmaktalar ve sizlere en iyi hizmeti vermek için çabalamaktalardır.
Anahtarlarınızın ne zaman kaybolacağı veya ne süre kırılacağını bilemezsiniz. oto veya ev anahtarlarınızı evin içinde veya arabanın içinde unutmuş olabilirsiniz. Böyle durumlarda yapabileceğiniz tek şey 7/24 işleyen bir Çilingir çağırmaktır. Anahtarcılar genelde haftanın yedi günü yirmi dört saat çalışmaktalardır. Bunun sebebi ise sizlerin mağdur olmamasıdır. Kaybettiğiniz anahtarlarınız nedeniyle aracınıza veya evlerinize giremeyebilirsiniz. Geç saatlerde ev dışında kalmak epey can sıkıcı bir olay olduğu için en hızlı biçimde kapınıza kadar gelerek sizlere kapı açacak kişiler Hemen Geliriz’de bulunmaktadır. Bu kişiler 7 gün 24 saat anahtar yedekleme tekniği de yapmaktadırlar. Acil durumlarda Simav anahtarcı ile iletişime geçerek anahtarlarınızın yedeklerini dilediğiniz saatlerde yaptırabilirsiniz.
Acil durumlarda ulaşmak dilediğiniz anahtarcılara Hemen Geliriz üzerinden ulaşabilirsiniz. Ulaştığınız anahtarcılardan önden fiyat bilgisi alarak, işlemleriniz ilişkin konuşma sağlayabilirsiniz. Size en yakında bulunan anahtarcılara ulaşmak artık yoğun basit .
Anahtarlar seçenek sık kaybolabilen malzemelerdir. Anahtarları çoğunlukla gittiğimiz mekanlarda, piknik alanlarında veya deniz kenarında bir yerde kaybedebiliriz. Evden aniden çıktığımız anlarda, ev anahtarını içeride bırakmamız da başka bir unutkanlıktır. Böyle durumlarda hiç panik yapmamanız için önceden çıkarttığınız kopya anahtarlarınızı gidip alabilirsiniz.
Yedek anahtarlarınızı çıkarma işlemini anahtarcıda yaptırdıktan sonra bu nüsha anahtarları güvendiğiniz birine vererek sizin için saklamasını isteyebilirsiniz. Bu yedek anahtarlar sayesinde anahtarınızı unuttuğunuz anlarda güvenerek verdiğiniz kişilerden nüsha anahtarlarınızı temin ederek evinize girebilir veya arabanıza binebilirsiniz.
Anahtar yedekleme işi bir Simav Çilingir için yoğun kolaydır. Anahtarcılar bu iş için üretilmiş aletler ile anahtar yedekleyebilmektedirler. Öze cihazlar sayesinde elinizde mevcut anahtar kırık olsa dahi onun aynısından bir tane daha yapmak mümkündür. Bu kişisel makineler ile beraber anahtarcılar çabuk bir biçimde anahtar yedekleyebilmektedir. Yedeklenen anahtarları arzuladığınız yerde bırakarak kendinizi garantiye alabilirsiniz. çok çokça anahtar unutuyorum diyorsanız yedek anahtar oluşturmak tam size göre.
Anahtarlar, şahsi bir makine ile çoğaltma işi yapılarak yedeklenmektedir. Bu makinenin özelliği ise koyduğunuz anahtarın şeklini alarak ham olan anahtar metalinin üzerinde aynı çizgileri bırakabilmesidir. çoğaltma işleminin yoğun iyi çalışması gerekmektedir. Eğer bu makinelerde bir hata meydana gelirse bu hatalardan geri dönüş olmaz ve ham olarak konulan anahtara yanlış şekiller basıldığı için anahtar çalışmaz.
Anahtar kaybetme gibi durumlarda acil Anahtarcı ararız. Size en yakın en güvenilir anahtarcıyı bulmak için Hemen Geliriz adresinden servis alabilirsiniz. Anahtarcılar sıklıkla size her an hizmet verebilmek için haftanın yedi günü yirmi dört saat görev vermektedirler. Anahtarcıya ne zaman ihtiyacınız olursa Hemen Geliriz üzerinden dilediğiniz anahtarcıya ulaşarak, kapılarınızı açtırabilirsiniz.
Anahtarcının vermiş olduğu hizmetlerden bazıları şu şekildedir;
Çelik kapı açma
Tahta kapı açma
otomobil kapısı açma
Çelik kasa kapısı açma
Anahtar yedeği çıkarma
Kırık anahtar tamiri
Anahtar tamiri
Anahtarcılar bu ve bunun gibi birçok hizmeti sizler için sunmaktadırlar. Sundukları hizmet karşılığında sizlerin mağdur olmamanızı sağlamaktadırlar. Anahtar kıymetli eşyalarımızın saklandığı kasaların da anahtarı olabilir. Bu anahtarın kırılması kaybolması anında panik olabiliriz. lakin Anahtar Ustası bu işlemi de yoğun basit bir tasvirde halledecektir. Çelik kasa açma tekniği için yoğun basit bir şekilde Kilitçi çağırabilir ve işleminizi hallettirebilirsiniz.
Anahtarcılar sizlere uzman bir grup hizmeti sunabilirler. Anahtarcılarda bulunan çalışanlar ehil bir grup oluşturarak, sizin işlerinizin daha çabuk olmasını sağlamaktadırlar. İşlerinizin çabucak ve güvenilir bir biçimde hallolmasını istiyorsanız, Hemen Geliriz üzerinden bir Simav Kilitçi hizmeti alabilirsiniz.
Birçok firmanın kendi iddiası bulunmaktadır. Bazı şirketler sizlere 20 zamanda yanınıza ulaşarak hizmet verme garantisi sunmaktadır. Bu çeşit şirketler gerçekten ehil ekiplerle çalışarak çabucak ve emniyetli görev sunmak için çalışmaktadırlar. hızlı ve güvenli bir Anahtarcı hizmeti almak istiyorsanız Hemen Geliriz Ana Sayfası üzerinden yapacağınız arama sonucu listelenecek ustalara ulaşabilirsiniz.
Uzman ekipler ile aktif bu firmalar sizlere en çabuk hizmeti nasıl verebilecekleri hakkında sıklıkla olarak değişim yapmaktadırlar. Sizler ev kapılarınızda, dükkan kapılarınızda veya araba başında uzun süreler beklemeyin diye bu profesyonel ekipler hızlıca yanlarınıza gelerek sizlere Anahtarcı hizmeti verebilmektedirler.
Anahtarcının eve gelip kapı açması ile anahtar yedekleme fiyatları farklıdır. işletme ne kadar aynı olsa da anahtar yedekleme fiyatı ne kadar uygunsa eve gelerek görev verme fiyatı ona göre daha pahalıdır. Bu durum her firma iiçin farklılık göstermektedir. Firmalarda sunulan hizmetlerin hepsinin farklı bir fiyatlandırması bulunmaktadır. Bu hizmetlerden bir tanesini alabilmek için zira Hemen Geliriz Sitesi’nde aramalara başlamanız gerekmektedir. Bu aramalar sonucunda size en yakın ve en ucuz hizmeti verecek olan Simav anahtarcıyı seçerek servis almaya başlayabilirsiniz.
Anahtar kopyalama işi çok zahmetsiz ve basit olduğu için fiyatları da bir o kadar düşüktür. Anahtarcılar size bu hizmeti sunduklarında yoğun düşük fiyatlar isteyeceklerdir. Anahtarcılar evlerinize veya arabalarınızın yanına gelerek size görev sunduklarında fiyatlandırmalar değişmektedir. Değişen bu fiyatlarda sizler pazarlık edebilir ve anahtarcıdan indirim isteyebilirsiniz.
Piyasada bulunan anahtarcılardan daha ucuz ve daha güvenilir Anahtar Ustası bulabilmek için Hemen Geliriz adresini ziyaret edebilirsiniz. En ucuz ve emniyetli hizmeti almak sizlerin hakkı olduğu için Hemen Geliriz’den yapacağınız aramalarda ustalara servis hakkın ve fiyat ilişkin sorularak sorarak, hizmeti almadan önce bilgi sahibi olabilirsiniz. Bu sayede alacağınız hizmeti ve ödeyeceğiniz tutarı bilerek ustaları çağırırsınız. İçiniz yoğun rahat bir şekilde bildiğiniz bilgilerle kolaylıkla görev alabilirsiniz. Bu servisler neticesi alınacak bedeli de bildiğiniz için sürprizler ile karşılaşmazsınız. Fiyatların sizi yanıltmaması için önceden bilgi almak için Simav anahtarcıya Hemen Geliriz üzerinden ulaşın ve fiyat bilgisini öğrenin.
Simav, Kütahya'nın bir ilçesidir. İl merkezinin 143 km güneybatısında yer alır.
İçindekiler
Coğrafya
Ege Bölgesinin İçbatı bölümündedir. Kuzeyde Simav, güneyde Demirci kasabaları arasında, doğu-batı doğrultusunda uzanan 1,800 m rakımlı Simav dağları mevcuttur.
Simav ovası, faylarla sınırlanmış tektonik kökenli bir ovadır. Güneyinde billurlu kayaçların geniş yer tuttuğu Simav dağları, Kuzeyinde billurlu kayaçlar ve granit plütonlarının yüzeylediği Katrancı ve Akdağ kütleleri yükselir. Yaklaşık 820 m yükseklikte, üçgen biçimli bir çöküntü alanı olan ovanın tabanı alüvyonla kaplıdır. Ortasında yer alan sığ Simav gölü kurutulmuştur. Birinci derece deprem alanıdır. 19 Mayıs 2011 de saat 23:15'te 5,9 büyüklüğünde depremle sarsıldı.
Tarihçe
Bilinen en eski adları milattan önce 4 binli yıllarda varolduğu bilinen Sunauva ve Synaos şehirlerinden gelmektedir. Simav çevresinde yerleşen ve adı bilinen en eski halk, Abaitler'dir. Milattan önce 1200 yıllarına kadar yaşayan bu halktan sonra, Trakya’ dan ve Çanakkale boğazından gelen Frigler yöreye egemen olmuştur. Daha sonra Lidyalılar, Persler, Helenistik Krallıklar, Romalılar ve Bizanslılar Simav yöresine hâkim olmuşlardır. Roma İmparatorluğu döneminde Simav'da uzun süre sikke basılmıştır.
Evliya Çelebi'nin seyahatnamesinde belirttiğine göre "Germiyanoğlu Beyi Babık, Simavna adlı Rum kralının elinden aldığı için Simav derler. Bir rivayete göre de Simav (Gümüş suyu) anlamına gelir. Hakikaten suları gümüş gibi berraktır."
Simav, 1113 yılında Edremit – Kırkağaç bölgesinden Kütahya – Eskişehir’e yardıma dönen Selçuklu kumandanı Emir Muhammet tarafından Simav Çayı vadisinden gelinerek fethedildi. Bu fetih dönemi uzun sürmedi, tekrar Bizans'ın eline geçtikten 192 yıl sonra Germiyanoğulları Beyliğinin kurucusu Yakup Bey, 1305 yılında Alaşehir’i fethetmeye giderken Simav'ı da fethetti. 1305 yılındaki fetih de Bizans’ın kiraladığı İspanyol Katalan askerlerinin Erdek’ten gelişi ile son buldu. Germiyanoğlu Mehmet Bey’in 6 Mayıs 1327 tarihinde Simav ve Kula’yı Katalanlardan fethetmesiyle Simav'da Türk hakimiyeti kesin bir şekilde başladı.
Mehmet Bey’in oğlu Süleyman Şah, komşu beylik Osmanlılarla dost geçinmek, Karamanoğullarının düşmanlığından da korunmak için kızı Devlet Hatun’u Osmanlı padişahı I. Murad’ın oğlu Yıldırım Bayezid’e verdi. 1381 yılında kızının çeyizi olarak Kütahya, Tavşanlı, Emet ve Simav’ı Osmanlılara verip kendi Kula’ya çekildi.
Fatih Sultan Mehmet döneminde Simav, Abdullah-i İlahi gibi bir din âliminin ve onun yakın dostu Emir Buhari'nin feyz dağıttığı bir yer olarak gelişmiş medreselere sahipti. Simav medreselerinin son ünlü öğrencisi Ali Süavi (1839-1878), son değerli müderrisi ise Simavlı Arif Efendi'dir.(1850-1944)
Simav, 1867 yılında belediye, 1868'de de ilçe statüsüne kavuştu.
Kurtuluş Savaşının başlarında Simav'da Reddi İlhak adındaki Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti'nin kuruluşu Binbaşı İsmail Hakkı Bey'in gayretleriyle gerçekleşti. Çok geçmeden cemiyetin merkezi Uşak oldu ve adı da Kuvâ-yi Milliye'ye çevrildi. İlk Büyük Millet Meclisi'nde mebus olarak görev alanlardan biri de Simavlı Bedirhan Bey'dir.
Simav ilçesi kurtuluş savaşı döneminde üç defa Yunan işgaline uğramış üç kez de kurtuluşu yaşamıştır. Simav Kuvay-ı Milliye Teşkilatı, Yunan ordusunun İzmir'i işgalinden kısa bir süre sonra 1919 yılının Temmuz ayında, Kütahya Mevki Kumandanı Binbaşı İsmail Hakkı Bey tarafından Redd-i İlhak Cemiyeti ismiyle kuruldu.
Türk Kurtuluş Savaşı'nın ilk meydan savaşı, Simav-Demirci ilçeleri sınırında 1920 yılının Ağustos ayında Kuvâ-yi Milliye'nin bir kolu olan Kuva-yi Seyyare'nin 4.500 kişilik kuvvetleriyle, Demirci'de konuşlanmış 10 bin kişilik Yunan tümeni arasında oldu.
Belediye Başkanları
Yıllara göre belediye başkanları | ||
---|---|---|
Mustafa ÇINAR | 1927 - 1929 | |
Mehmet ERTEKİN | 1929 - 1932 | |
Sabit EREN | 1932 - 1934 | |
Sadık ÜLKEM | 1934 - 1940 | |
Arif SÜMER | 1940 - 1946 | |
Süleyman ŞEKERCİOĞLU | 1946 - 1949 | |
İbrahim KARAHAN | 1949 - 1950 | |
Sami BERKSOY | 1950 - 1953 | |
Emin TOPALER | 1953 - 1957 | |
Mustafa ERSOY | 1957 - 1960 | |
Halit ŞEHMAN | 1960 - 1961 | |
Ali KAYACAN | 1961 - 1963 | |
Mustafa IRMAK | 1963 - 1968 | AP |
Mustafa VERAL | 1968 - 1973 | AP |
Kadir KÜÇÜKER | 1973 - 1977 | AP |
Mehmet Hilmi ŞEKERCİOĞLU | 1977 - 1981 | CHP |
Memduh AKIN | 1981 - 1984 | |
Muzaffer AKIN | 1984 - 1989 | ANAP |
Metin KARAKUYU | 1989 - 1999 | DYP |
Rıza ÖZDEMİR | 1999 - 2004 | MHP |
Rıza ÖZDEMİR | 2004 - 2009 | AKP |
Kasım KARAHAN | 2009 - 2014 | DP |
Süleyman ÖZKAN | 2014 - 2019 | AKP |
Adil BİÇER | 2019 - | AKP |
Doğa ve ekonomi
Simav, özellikle Eynal, Çitgöl ve Naşa Kaplıcaları ile ünlü bir jeotermal tesisi merkezidir.
İç Anadolu Bölgesi'ne yakın bir konumda olmasına rağmen geçiş ikliminin özelliği ile bol ormanlara sahiptir. Bu yüzden kerestecilik önemli bir uğraştır. Ormanlarında genellikle kestane ağaçları ve çam ağaçları boy göstermektedir. Daha sonra Susurluk nehri adını alan akarsu da Simav'da; Simav Çayı olarak başlar.
Zamanında Emet ilçesine bağlı iken Simav ilçesi sınırlarına alınan Krater gölü ve çam ormanıyla Gölcük, ilçenin önemli doğa güzellikleri arasında yer aldığı gibi ilçenin önemli gelir kaynağıdır. Simav'da bor, demir, krom, bakır gibi önemli yeraltı zenginlikleri mevcuttur.
İlçe nüfusunun %70-75' ini çiftçilikle uğraşan nüfus teşkil etmektedir.
Eğitim durumu
İlkokul ve orta okullarının yanı sıra Simav Fen Lisesi, Nurullah Koyuncuoğlu Anadolu Lisesi, Simav Anadolu Lisesi (Simav Anadolu Öğretmen Lİsesi) , Simav Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Simav Eynal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Simav Cumhuriyet Anadolu Lisesi, Simav Gülizar Eren Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Simav Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, Simav Anadolu İmam Hatip Lisesi, Halil İbrahim Kazcıoğlu Mesleki Eğitim Merkezi eğitime önemli katkılar sağlamaktadır.
Kütahya Dumlupınar Üniversitesine bağlı olarak ilçede faaliyet gösteren Simav Teknoloji Fakültesi ve Simav Meslek Yüksekokulunda yaklaşık 3000 öğrenci eğitim görmektedir.
Bazı İllere Mesafesi
İllere Mesafesi | |
---|---|
İstanbul | 500 km. |
Ankara | 455 km. |
Bursa | 192 km. |
İzmir | 240 km. |
Antalya | 380 km. |
Kütahya | 143 km. |
Uşak | 86 km. |
Balıkesir | 139 km. |
Nüfus
Simav, Kütahya'nın ilçeleri arasında nüfus büyüklüğü yönünden ikinci sıradadır. 1935'te 5.900 olan, 2000 yılına kadar ortalama düzeyde artan ilçe nüfusu bu yıllardan sonra göç nedeniyle durağanlaşmış ve azalmaya başlamıştır. Çok sayıda belde yerleşimi bulunan Simav'da beldelerin nüfusu oldukça azalmıştır. İlçe halkı özellikle İzmir, Uşak ve Bursa gibi illere göç etmiştir. İlçe merkezinin nüfusu 24.186 köyler ve beldelerle beraber ise 67.786'dır.
YılToplamŞehirKır 1965 66.272 8.003 58.269 1970 74.446 10.183 64.263 1975 80.087 11.601 68.486 1980 80.101 10.723 69.378 1985 83.126 12.877 70.249 1990 78.823 15.460 63.363 2000 103.763 28.415 75.348 2007 76.210 25.677 50.533 2008 73.182 25.149 48.033 2009 71.058 24.799 46.259 2010 69.946 25.439 44.507 2011 67.786 24.186 43.600 2012 66.916 23.506 43.410 2013 65.993 25.506 40.487 2012 66.916 23.506 43.410 2013 65.993 25.506 40.487 2014 64.899 25.662 39.237 2015 64.351 25.831 38.520 2016 64.046 26.142 37.904 2017 63.511 37.441 26.070 2018 64.015 37.750 26.265 |