İşyeri, dükkan, garaj kapısı, alışveriş merkezleri gibi yerlerde kepenkler karşımıza çıkar. Bazen kullananların isteğine göre de bazı bahçeli evlerde kepenk kullanılmaktadır. Önceleri teknolojik imkanlar bu kadar iyi değilken kepenkler elle açılır kapanır şekildeydi. Teknolojinin ilerlemesi ile birlikte otomatik kepenkler hayatımıza girmiştir. Otomatiğin bozulması, elektrik arızaları ya da sert bir cismin çarpması gibi sebepler ile otomatik kepenk arızalanabilir. Böyle durumlarda otomatik kepenk tamiri hizmeti için web sitemizi kullanabilirsiniz. 

Herşeyden önce kepenginiz arızalandığı zaman kendiniz tamir etmemelisiniz. Çünkü yapacağınız yanlış bir işlem ile daha büyük arızalar meydana gelebilir. Bu da size ek masraflar çıkmasına sebep olur. Bundan dolayı size en yakın otomatik kepenk tamiri hizmeti veren firmalar ile iletişime geçmelisiniz. Müşteri memnuniyetini ön planda tutan ve uygun fiyatlar ile sizlere hizmet verecek olan firmalara web sitemiz üzerinden tek tıkla ulaşabilirsiniz. 

Otomatik Kepenk Nedir?

Elektrik motoru kuvveti ile dikme kanalları arasında dikey olarak hareket eden ve rulo şeklinde sarmal toplanan, asıl amacı güvenlikli kapama olan hareketli kapı çeşidine otomatik kepenk denilmektedir. Otomatik kepenk hareket komutunu kumanda alıcı kartı ile hareket sinyali gönderen verici yani uzaktan kumanda buton tuşları ile verilen komuta göre hareket eder. Otomatik kepenkler özellikle güvenlik açısından sıklıkla tercih edilmektedir. Elle açılan kepenklere göre daha teknolojik ve daha şık olan bu ürünler, birçok avantaja sahip olmalarının yanında, dikkat gerektiren ürünlerdir. Fiyatları, elle açılan ürünlere göre biraz daha fazla olan bu ürünler, uzun süreli kullanımlarda sağladıkları avantajlar ile sıklıkla tercih edilmektedir. 

Otomatik kepenklilerde oluşan arıza da, ilk olarak kumandanızın pilini kontrol etmelisiniz. Sorun belki de çok basit bir pil bitmesi olabilir. Yedek kumandaya sahip olmanızda, olası bir kumanda arızası anında acil çözüm sağlar. Yaşanan sıkıntı pil ya da kumada arızasıyla ilgili değilse, öncelikli olarak kontrol etmeniz gereken elektrik sistemidir. Elektriğin kesik olmadığından eminseniz, şarteli ve kepenge elektrik gelip gelmediğini kontrol edin. Eğer ki sıkıntı elektrikle de ilgili değilse, kepenk panellerinin herhangi bir engele takılıp takılmadığını kontrol etmelisiniz. Bunların tamamının kontrolünden sonra arıza hala devam ediyor ise, arıza muhtemelen motorla ilgilidir. Otomatik kepenklerdeki motor arızaları şu sebeplerle meydana gelebilir:

  • Kullanıcı hatası
  • Zamanla motor parçalarının aşınması
  • Zaman geçtikçe dişli takımının aşınması
  • Kayış sisteminin aşınması
  • Elektronik parçaların oksitlenmesi
  • Elektronik parçaların aşırı yük sonucu yanması

Arızalar bu nedenler ve daha birçok neden ile meydana gelebilir. Meydana gelen arızalardan korunmak amacıyla, Otomatik Kepenk tamiri servisi olarak önerimiz, düzenli olarak ürününüzün bakımı yaptırmanızdır. Bakımları yapılmayan kepenkler sık sık arızalanır ve eski performansı ile çalışmaz. Kepenk arızası tespiti için ya da bakım yaptırmak için otomatik kepenk tamircisi ile iletişime geçmelisiniz. 

Otomatik Kepenk Arızaları

Otomatik kepenk sistemleri, gelişen teknoloji ve artan güvenlik ihtiyacı ile hayatımızda önemli bir rol oynayamaya başlamıştır. Dükkân, ev, garaj kapıları veya pencereleri dışardan gelebilecek ses, soğuk ve tehlikelere karşı korumaktadır. Buna ek olarak, estetik bir görünüm ve rahat kullanım imkânı sağlamaktadır. Kepenkler farklı özellikler ile birbirlerinden ayrılmaktadır. Kepenk modellerini şu şekilde sıralayabiliriz: sac kepenk, alüminyum kepenk, çelik kepenk, demir kepenk, akordiyon kepenk, motorlu kepenk, cam kepenk, demir kepenk, elektrikli kepenk, şeffaf kepenk, manuel kepenk, kumandalı kepenk, plastik kepenk, katlanır kepenk, sarmal kepenk, kurşun geçirmez kepenk, yangına dayanıklı kepenk olarak farklı kepek çeşitleri karşımıza çıkar. 

Otomatik kepenk, otomatik kapı veya panjur sistemlerindeki arızaları anlamak oldukça basittir. Bu sistemlerin arıza yaptığını aşağıdaki tespitleri yaparak anlamak mümkündür:

  • Sağlıklı şekilde açılmadığında,
  • Fazla sesli çalıştığında,
  • Normalden hızlı veya yavaş çalıştığında,
  • Yamuk veya dengesiz durduğunda kolayca anlayabilirsiniz.

Otomatik kepenginiz de arıza olduğunu anladığınız zaman size ile iletişime geçmelisiniz. Özellikle gece kepenklerin arızalanması durumunda en yakın otomatik kepenk servisi anında tamir ettirmelisiniz. Çünkü arızalı kepenk hırsızlara davetiye demektir. Acil kepenk servisi aradığınız da web sitemizi kullanabilirsiniz. 

Elektrik Kesilmesinde Otomatik Kepenk Nasıl Açılır?

Bazı zamanlarda hava koşullarından ya da bakım çalışmalarından dolayı elektrik kesintileri yaşanabilmektedir. Bundan dolayı kepenkler kesintiye uğramaktadır. Otomatik kepenk elektrik kesintisinde nasıl açılır sorusu birçok kişinin kafasını karıştıran bir sorudur. Elektrik kesintisinde yapılabilecekleriniz oldukça basittir. 

Otomatik Kepenklerinizde manuel kapatmanıza yarayan açma-kapama kutusu varsa, burayı kullanabilirsiniz. Ayrıca, kepenk motorunda bulunan manuel zinciri veya manuel kolu gibi özelliklerden faydalanarak açma/kapama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Otomatik Kepenklerinizde, Ups Güç Kaynağı kullanmayı veya satın almayı düşünebilirsiniz. Böylece, elektrik kesintilerinde Kepenk Güç Kaynağı devreye girerek açma/kapama yapabilmenizi sağlayacaktır. Otomatik kepenklerin göründüğünden daha kolay şekilde arıza yapabileceğini belirtmek isteriz. Bu tip durumlarda, tecrübesi olan birisinden veya yetkili servisten destek almanız gerekmektedir. 

Otomatik Kepengin Kendi Kendine Açılıp Kapanması

Otomatik kependin kendi kendine açılıp kapanması riskli bir durumdur. Aniden açılıp kapanan kapıların arasında kalabilirsiniz ya da hırsızlık olayları görülebilir. Bu arızanın nedenleri arasında alıcısının arızalanması, motor sisteminin arızalanması, kumanda vericilerinin bozulması, fotosel radarların kısa devre vermesi olarak sıralanabilir.

Eğer otomatik kepenkleriniz kendi kendine açılma/kapanma yaptıysa, otomatik kepenk tamir servisi çağırarak bu durumu hızlıca kontrol ettirebilirsiniz. Eğer böyle bir durum yaşıyorsanız, kepenklerinizin elektronik aksamlarında herhangi bir problem olabilir ve riske atılmadan müdahale etmek gerekmektedir. Web sitemiz üzerinden kepenk tamircisi numarasın ulaşabilirsiniz. 

Otomatik Kepenk Sıkışması Nedir?

Otomatik kepenklerde sıkışma ve kırılma birçok sebepten dolayı oluşmaktadır. Kepenk sıkışması, paletlerin hareket etmesini ve çalışmasını engellemektedir. Palet kanallarında süpürge, fırça ve benzeri materyaller unutmak, kanallarda bulunan fitillerin eskimesi ve sıkışması, içeri veya dışarı açılan cam kapıları açık unutmak, kepenk motor ayarının bozulması ve içeri sarması gibi sebeplerle kepenklerde sıkışma meydana gelebilir. 

Bu tür sebeplerden dolayı birçok dükkanda veya garaj kapısında, otomatik kepenkler sıkışma yapmaktadır. Sıkışma yapan paletler ve kanallar, duruma göre ekstra işçilik ve tecrübe istemektedir. Bu tip durumlarda yapabilecekleriniz oldukça sınırlıdır. Kepenk sıkışması arızası meydana geldiği zaman size en yakın otomatik kepenk tamircisi ile iletişime geçmelisiniz.